Het nieuwe

buitenspelen

Voor inwoners

Lekker gaan. Plezier maken. Dat vertrouwde gevoel, maar in een nieuwe jas.
Springen. Stuiteren. Samen. Geïntegreerd in het gras. Een verrijking van de tuin en je wijk.

StuiterGras is ontwikkeld als antwoord op de vraag hoe we kinderen meer buiten kunnen laten bewegen. Het is powered by het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en wordt momenteel toegepast in meerdere gemeenten in de openbare ruimte in Nederland.

Gezien de vraag vanuit particulieren overwegen we om StuiterGras in 2021 ook beschikbaar te maken voor in jouw eigen tuin! Het brengt plezier en je kan buiten samen stuiteren op een manier die mooi is weggewerkt in het gras. We zijn druk bezig om de benodigde doorontwikkeling te maken en dat ziet er goed uit.

Straks interessant voor jullie tuin? Laat het ons weten via onderstaande formulier en we nemen contact op zodra we het ook echt gaan doen! 

StuiterGras alvast beschikbaar in jouw wijk om nu al samen met de buurt op te Stuiteren? Laten we er samen voor gaan! En het kan ook mooi door jong en oud worden benut voor bootcampen, free runnen, fitness, gymlessen buiten, activiteiten van de BSO en meer. The sky is the limit!


Waarom StuiterGras uniek is

StuiterGras in iets meer dan 1 minuut

Mocht je telefoon niet in staat zijn deze video correct af te spelen, volg dan deze link.

Hoe kan ik helpen om StuiterGras alvast in mijn gemeente te krijgen?

In steeds meer gemeenten worden inwoners gevraagd mee te denken over de inrichting van de openbare ruimte. En…het gebeurt ook steeds meer dat burgers pro-actief de gemeente zelf benaderen met mooie ideeën. Het toffe is dat StuiterGras zo ook steeds meer door inwoners zelf bij gemeente onder de aandacht wordt gebracht en met succes! Klinkt StuiterGras ook als interessante optie voor dat mooie stukje gras in jullie wijk? Mail ons op info@stuitergras.nl of laat je gegevens achter op deze site. We voorzien je dan van tips en informatie waarmee je (samen met wat buren) de gemeente kunt benaderen. Is dit ingewikkeld? Nee hoor! Het begint gewoon met een mailtje en een keertje bellen naar de gemeente. Wie niet waagt wie niet wint!

NB: de tweede helft van 2021 voert StuiterGras nog een aantal pilots uit waardoor gemeenten met een korting StuiterGras kunnen proberen. Een argument waar een gemeente zo maar blij van kan worden;-)

 

Veelgestelde vragen

Op dit moment stromen de reacties voor StuiterGras in de tuin binnen. Zodra we ook echt de knoop hebben door gehakt om StuiterGras beschikbaar te maken voor in de tuin nemen we contact op via mobiel/mail. 

Ongeduldig? Bel ons gewoon en we gaan in gesprek.

Om StuiterGras te plaatsen dient een kuil gegraven te worden met een diameter van 103 cm. Deze is aan de randen minder diep en loopt schuin af naar een diepte van 35 cm. Het graven en plaatsen neemt niet meer dan 1-2 uur in beslag. Het advies is om er een lekker koud drankje bij te nuttigen. Een simpel stappenplan wordt meegestuurd bij levering van je bestelling.

Uiteraard vraag een grotere versie van StuiterGras een grotere kuil. Meer informatie over wat nodig is voor plaatsing van deze variant volgt wanneer we klaar zijn met onze laatste testfase.

Onder early adopters verstaan wij die gave groep mensen die als eerste een product wil hebben en uit is op nieuwe dingen. Deze mensen lopen voor op de grote massa, maken innovaties mogelijk en zijn enorm belangrijk voor een product als StuiterGras. Dit is ook de reden waarom we hen tot in ‘de eeuwigheid’ (als ze dat willen natuurlijk) een eervolle vermelding geven op de website van StuiterGras. Kortom dat zijn onze helden! Doe je mee?

Inmiddels krijgen we ook veel aanvragen vanuit sportverenigingen, speeltuinen, combinaties van buurtgenoten en de gemeente, vakantieparken en meer. Uiteraard is StuiterGras (er straks) ook voor jullie en iedereen die ervan wil genieten. We zetten nu de laatste stappen om hier ook aan de juiste eisen te voldoen. Het mooie is dat we al aan de strengste eisen voor de openbare ruimte voldoen dus dat moet goed komen. Maar ze zoeken het graag even goed uit.

Mail ons op info@stuitergras.nl en we gaan in gesprek over hoe we StuiterGras voor jullie mogelijk kunnen maken.

Bel of mail ons en we beantwoorden elke vraag die je hebt (of doen in ieder geval ons best).

Steeds meer en meer komt bij ons de vraag om een grotere variant van StuiterGras in de tuin. We bieden hier graag een antwoord op en zitten nu in de test fase voor een variant met een doorsnede van rond de 3 meter. We verwachten binnen 1-2 maanden hier meer duidelijkheid over te kunnen geven. Interesse laat het ons weten via het contact formulier en we nemen contact op zodra we zover zijn!

Op dit moment vindt verkoop van StuiterGras uitsluitend plaats via dit online platform. Heb je een gaaf idee hoe je kunt helpen. Laat het ons weten via info@stuitergras.nl!

StuiterGras is ontwikkeld door Bas Warmerdam en valt onder de holding And What If B.V. Kenmerkend voor alle ondernemingen van Bas is dat deze intrigerend, leuk en anders zijn. Een ander voorbeeld hiervan is zijn onderneming ConsultingKids. In dit concept worden organisaties voorzien van verfrissende oplossingen voor complexe volwassen vraagstukken gebaseerd op de creatieve ideeën van basisschoolkinderen. Dit concept is actief in Nederland, UK, België, India, Nigeria en Uganda. Als je klaar bent met bestellen van StuiterGras voor in jouw tuin, check dan ook eens www.ConsultingKids.nl. We helpen je vervolgens graag om ook wat stuiterende verfrissing in de uitdagingen op het werk te brengen.

StuiterGras is ontstaan als antwoord op een StartUp challenge vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met de vraag: hoe kunnen we zorgen dat kinderen meer gaan bewegen in de openbare ruimte en daarbij hun motorische vaardigheden ontwikkelen? StuiterGras is als winnaar gekozen van deze challenge en powered by VWS is StuiterGras verder ontwikkeld en marktklaar gemaakt.

Inmiddels is de doelgroep van kinderen vergroot naar iedereen van jong tot oud, waarbij StuiterGras in de openbare ruimte wordt benut voor bootcampen, free runnen, fitness, gymlessen buiten, activiteiten van de BSO en meer. De sky is the limit!

En…straks dus ook beschikbaar voor in jouw tuin!

 

Als je al kunstgras hebt liggen is het het mooist als jouw versie van StuiterGras wordt gemaakt met precies hetzelfde soort kunstgras. Als je ons, na lancering voor consumenten, de specificaties van jouw kunstgras (merk/soort/product codes) stuurt naar info@stuitergras.nl met daarbij welke StuiterGras-variant je overweegt, dan laten we je graag weten wat we daarin kunnen betekenen. Houd er wel rekening mee dat de prijs hoger ligt voor dit maatwerk dan StuiterGras wat in serie wordt geproduceerd

Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op:

Zit je keuze er niet tussen en ben je opzoek naar iets nog specialer? Mail ons even op info@stuitergras.nl

Spelen met de hoofdletter S.
Springen. Stuiteren. Samen.
Even los in het moment.
Wees wie je wilt zijn. Of ben wie je bent.