Het nieuwe

buitenspelen

Voor gemeenten

Dat vertrouwde gevoel, maar in een nieuwe jas. Bewegen is opnieuw uitgevonden. Geïntegreerd in het gras. Makkelijk toepasbaar. Gebruiksvriendelijk. Veilig. Een verrijking van de wijk.

StuiterGras stimuleert op een leuke en natuurlijke manier bewegen in de openbare ruimte. Het vormt een ideale invulling voor ambities en beleidsplannen rakend aan sporten & bewegen, gezondheid, JOGG, verbetering van wijken en andere ambities binnen het sociaal domein en de openbare ruimte.

Het is toepasbaar op ‘elk’ stukje gras in de gemeente, in verschillende patronen en omvang. StuiterGras wordt geïntegreerd in het aanwezige gras en gaat daardoor op in de leefomgeving. Volwassenen kijken met een glimlach en geïntrigeerd toe als ze opeens kinderen al stuiterend voorbij zien komen op dat ogenschijnlijk ‘gewone’ gras. En kinderen…die rennen er gelijk op af: Dat wil ik ook doen!

Daarnaast kan het door jong en oud worden benut voor bootcampen, free runnen, fitness, gymlessen buiten, activiteiten van de BSO en meer. The sky is the limit!

Doen jullie mee met tweede pilot in 2021?

StuiterGras wordt op dit moment intensief gebruikt in de openbare ruimte in drie gemeenten als onderdeel van de eerste pilotfase (zie link voor impressie). De reacties zijn te gek en hierdoor leren we de komende maanden veel over gebruik, hoe de materialen zich houden, onderhoud, plaatsen en meer. Op basis van deze ervaringen verbeteren we waar nodig StuiterGras de komende periode.  Deze zomer start pilot fase 2 met de geüpdate versie van StuiterGras. Hierbij trapt gemeente Urk af met het recent geopende en grootste StuiterGras-veld van Nederland bestaande uit 27 units!

Hiervoor zoeken we nog 3 gemeenten die het doorontwikkelen van dit soort nieuwe innovatieve initiatieven een warm hart toedragen en tegelijkertijd de eigen kinderen in de gemeenten meer willen laten bewegen. We hebben hiervoor vanuit VWS ontwikkelbudget om StuiterGras voor deze pilot met een korting in jullie gemeente te plaatsen en de velden kunnen daarna gewoon blijven liggen voor gebruik. Uiteraard netjes gekeurd conform wettelijke vereisten voor de openbare ruimte.

Doen jullie mee?

Laat je gegevens achter via onderstaande formulier en we gaan graag in gesprek.

Waarom StuiterGras interessant is ?

StuiterGras in iets meer dan 1 minuut

Mocht je telefoon niet in staat zijn deze video correct af te spelen, volg dan deze link.

Bekend van onder andere:

Winnaar innovatiechallenge bewegen in de openbare ruimte van

‘Het zou heel mooi zijn als meer gemeenten gebruik gaan maken van StuiterGras! StuiterGras nodigt uit tot bewegen en je krijgt er een grote glimlach van.’
Bruno Bruins
(voormalig) Minister voor Medische Zorg & Sport

Op naar 100 velden in 100 gemeenten.
Doen jullie mee?

Vul onderstaande gegevens in
en we gaan in gesprek!

Veel gestelde vragen

StuiterGras kan eenvoudig worden toegepast op ‘elk’ reeds aanwezig grasveldje in een gemeente, omdat met de omvang (het aantal springvlakken) kan worden gevarieerd. Denk aan 5 units tussen twee flats in en 50 units in een groot park. Elk StuiterGras-veld is op die manier naar wens aan te passen.

StuiterGras ligt bij voorkeur centraal in wijken en op plekken die ook makkelijk te bereiken zijn door kinderen. Het liefst ook op een plek die goed zichtbaar is zodat de wonderlijke aanblik van stuiterende kinderen makkelijk anderen aantrekt en een glimlach op de gezichten van voorbijgangers tovert.

Omdat de wet voorschrijft dat tenminste 1,5 meter rondom een springtoestel vrij moet zijn van obstakels kun je uitgaan van een minimale grootte van een StuiterGras-veld van 5 meter bij 5 meter waar dan 3 units in liggen.

Uiteraard denken we graag mee over de mogelijke patronen en opties. Bel of mail en we komen er samen wel uit wat voor jullie gemeente het beste past.

 

De eerste StuiterGras-velden zijn vanaf oktober/november te bewonderen in de gemeenten Bergeijk (onderdeel van de Kempengemeenten), Lisse en Lekkerkerk (onderdeel van Krimpenerwaard). Zij zien als eerste de mooie match met StuiterGras en de gemeentelijke ambities rond sport & bewegen en gezondheid.

In mei 2020 start de tweede pilotfase. Doen je mee? Laat je gegevens achter op de site en we gaan in gesprek.

StuiterGras is ontstaan als antwoord op een StartUp challenge vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met de vraag: hoe kunnen we zorgen dat kinderen meer gaan bewegen in de openbare ruimte en daarbij hun motorische vaardigheden ontwikkelen? StuiterGras is als winnaar gekozen van deze challenge en powered by VWS StuiterGras verder ontwikkeld en marktklaar gemaakt.

Inmiddels is de doelgroep van kinderen vergroot naar iedereen van jong tot oud waarbij StuiterGras wordt benut voor bootcampen, free runnen, fitness, gymlessen buiten, activiteiten van de BSO en meer. De sky is the limit!

Elk StuiterGras-veld in de openbare ruimte wordt voor openstelling gekeurd en gecertificeerd door TUV Nederland, de hiervoor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aangewezen keuringsinstantie. Zij toetsen elk veld op de gestelde wettelijke eisen zoals vermeld in het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (het WAS). Deze eisen zijn de te vinden via de volgende link.

Daarnaast is TUV ook betrokken geweest in de ontwikkelfase en hebben we op basis van de feedback StuiterGras doorontwikkeld.

De hoogte van de investering hangt uiteraard af van de omvang van het StuiterGras-veld. Bel of mail ons en we geven een indicatie van de investering op basis van jullie wensen.

Inmiddels krijgen we ook veel aanvragen vanuit sportverenigingen, speeltuinen, combinaties van buurtgenoten en de gemeente, vakantieparken en meer. Uiteraard is StuiterGras (er straks) ook voor jullie en iedereen die ervan wil genieten. We begrijpen inmiddels wat er nodig is om StuiterGras netjes binnen gemeenten te plaatsen en dit loopt perfect! Volgende verkenning is wat er nodig is om dit ook netjes te doen bij sportverenigingen, speeltuinen, vakantieparken en meer. Het interessante is dat we al aan alle strenge eisen voldoen voor de openbare ruimte dus dat moet goed komen! We verkennen dit graag met jullie. Interesse? Mail ons op info@stuitergras.nl en we gaan gesprek! 

Bel of mail ons en we beantwoorden elke vraag die je maar kunt bedenken (of doen in ieder geval ons best).

Spelen met de hoofdletter S.
Springen. Stuiteren. Samen.
Even los in het moment.
Wees wie je wilt zijn.
Of ben wie je bent.